Tillbaka i Paris

Je suis revenue à Paris. Jag sitter här nu i lägenheten och äter frukost, försöker inse att det är år 2013 redan och är förundrad över allt som händer hela tiden. Längtar tillbaka hem till min familj där det alltid pågår en diskussion eller något är i farten, och där jag har spenderat ett mycket mysigt jullov. Så gick det en sekund så var det lovet över, och nu är jag tillbaka här och dagarna börjar som vanligt gå baklänges igen. Alla dagar förutom helgerna och de dagar när jag gör något roligt och hänger med någon. 
 
För stunden känns det ofta som att jag helt har kört fast i min personliga utveckling, som au pair-flicka, men så när jag har låtit dagarna gå i några månader så kan jag ändå se tillbaka och känna att det faktiskt har hänt någonting. Om inte att jag börjar bil grym på att laga vardagsmat och bada barn, så åtminståne i vardagsfranskan och i min skriftliga franska. Jag är långt ifrån flytande talspråk men sakta men säkert och med mycket stakande och förvirring så närmar jag mig.
 
Igår var Maike här och åt tonfisksalladsmiddag och drack ett üperäckligt vin som jag hade köpt. Det var riktigt trevligt, första gången vi pratade ordentligt. Bra häng. Jag var även ute och joggade efter skolan, ca 9km, aldrig varit så trött efter. Ett exempel på en dag som gick snabbare än vanligt.
 
Nu ska jag gå till kära kött-Sorbonne och lyssna på lite oändlig fransk grammatik.
 
Återkommer!

RSS 2.0