Laddar inför att lämna barnen chez papa

Barnen badar och skriker, dagens hangup är att E är trött på att vara snäll mot sin lillebror. Lillebror gråter och förstår inte. Jag laddar inför att resa med barnen via metro i rusningstrafik till pappa med en madeleine och en kaffe. Idag är sista gången vi åker till le papa tillsammans (tack och lov).

 

 

Burgare ikväll med Maike! Gott!


Mamma på besök

Så kom mor hit och hälsade på. Vi valde en helhelg utan planering, bara gjorde som vi ville, promenerade länge och överallt, upp till parc des buttes chaumont och le belvédère, genom cimetière Père Lachaise och förbi kända gravar som Piaf, Molière och la Fontaine, åt boulangerie-lunch på Voie George Pompidou, gick på musée Jacquemart-André och såg Boudin-utställningen, åt middag på le Richer (där vi upptäckte att en av ägarna var svensk), spenderade söndagen i ett folktomt quartier latin där vi åt lunch i jardin du Luxembourg och promenerade förbi huset där mamma en gång arbetade som au pair, åt såklart sniglar och råbiff på le Bouillon Chartier och kollade på svtplay kungliga bröllopet in på småtimmarna. På måndagen avslutade vi med att promenera upp till ett sommarhett sacré-cœur och konstnärskvarteren, och sedan åkte hon hem. Det var en otroligt mysig helg och lämnade mig kvar med massa hemlängtan! Snart åker jag hem!
 
Gatukonst och mamma som äter glass, Belleville
 
 
Efter ett långt (långt) letande hittade vi Piaf's grav
 
 
.. och Molière's och la Fontaine's 

de två senaste veckorna

Some pictures:
 
 
En bild på Maike från en tisdagsfika! Denna vacka kvinna blir man så glad av!
 
 
Onsdagsbesök på jardin des plantes: Q har hittat till sina favoriter, ormarna
 
 
Hittade denna vackra fågel som inte kunde flyga pga sina krusiga vingar. Genmanipulation..
 
 
En snöleo, maniskt vandrande i ringar i sin pyttelilla bur.. 
 
 
Vacker flamingoinhängnad, antagligen det enda djuret som lever ett hyfsat liv på detta zoo
 
 
Lekpause, Q har blodsockerfall, gråter för att E klättrar på samma flodhäst.. Dags för glass.
 
 
Här är de två busfröna! Här satt vi och flämtade i skuggan från den gassande solen och samlade krafter för att gå till métron. En sådan stund när alla är trötta efter äventyr men mår bra, har fått sin glass och gått på toa, och är glada, och jag tycker att det äger att vara au pair.
 
 
Följande onsdagsutflykt: Dockteater i jardin du Luxembourg, "la valise enchantée"! 
 
 
Hemma mellan onsdagsutflykter, barnen softar någonstans i lägenheten, jag tar vara på guldstunden och tar mig en kaffe och en kaka från barnens goûter-hylla. Dessa stunder ligger mig varma om hjärtat, så fridfullt

diiimaaancheee

YO,
 
Jag har fått svar av La faculté de médecine Pierre et Marie Curie att jag har gått vidare i antagningsprocessen! Au pair-årets stora nyhet !! Vet inte hur jag ska förhålla mig, chockad och taggad. Vet inte om jag ska våga lita på att detta är ett besked eller bara ett litet steg framåt och ingen garanti alls på att jag har blivit antagen. Känsloläget är alltså ungefär: Ryckig lycka.
 
Idag är det donc den sovande söndagen, igår var jag hemma med classic halsont (börjar nu bli en del av frukosten att kolla halsen och upptäcka sjukdom) så idag är jag hyfsat kry och solen skiiner. Tänkte promenera till champs elysée och kolla h&m (tråkigt mål för promenad kan tyckas men det är faktiskt mycket motiverande) och sedan gå till en gata där jag funderar på att hyra ett rum nästa år och pejla läget.
 
 
Infogar bild på mig med lite härligt motljus = fint väder!
 

fika bland sjungande buskar

I lördags var jag och Maike på utflykt i Belleville: Spretade på tårna i gräset i parc de Belleville, åt dumplings på ett liten resto, tog en kaffe på ett mysigt fik brevid ett par som kände alla som gick förbi, och avslutade med körkonsert i svenska kyrkan med lite vackra klassiska visor. Bra dag! Känner starkt att jag vill bo i Belleville, kollar lägenhet :)
 
På söndagen styrde jag och Mademoiselle Maike stegen till marché aux puces de la porte de vanves, kom lite sent så vi strosade runt och pillade lite på prylar, köpte med oss lunch och satte oss på närmsta gräsplätt och spretade på tårna i gräset (nya grejen), lyssnade på festivalmusik och peppade inför way out west (förhoppningsvis!), sedan åkte vi och fikade makarons på café du musée Rodin med Rebecka och George bland sjungande buskar. Bra ställe, där vill jag jobba! Ska gå dit och lämna cv har jag tänkt. Sedan åkte vi alla fyra till franprix och köpte compté, chèvre, salami, choklad och kex och åkte hem till mig och mumsade i oss och hängde. Även denna dag: bra dag!
 
 
Parc du musée Rodin
 
 
Maike strosar runt i det gröna

RSS 2.0