Väntan

Väntar nu på antagningsbeskedet till högskolan som kommer den 11/7, dvs om 8 dagar! Oj vad länge jag har väntat. I januari kändes väntan på denna dag som oändligt lång. Jag har pluggat till högskoleprovet, gjort högskoleprovet, väntat på resultat på högskoleprovet, pluggat/förberett mig till PIL (alternativa urvalet till läkarprogrammet i Stockholm), gjort PIL begåvningstest, väntat på resultat från begåvningstestet, gjort PIL intervjuer, väntat på resultat från intervjuer. Nu, efter månader av transporttid med jobb som vårdbiträde inom hemtjänsten och diffusa förberedelser inför avgörande prov, har jag fått mitt resultat från PIL-intervjuerna som visade sig hamna över antagningsgränsen från alla tidigare år, och som därför kanske KANSKE räcker för att komma in på läkarprogrammet i Stockholm, min dröm sedan många år tillbaka. 
 
Jag har inte levt länge och har därför bara hunnit skapa mig ett mål hittills, alltså ett riktigt mål som jag förankrade i min livsstil och i mina val redan i högstadiet. Jag villle bli läkare och det var därför jag skulle plugga, komma in på en bra gymnasieskola och få bra betyg för att sedan komma in på läkarprogrammet. Svårare än så var det inte, och jag var i behov att en kristalliserad plan för att orka styra in hormonsvängar och tonårsrevolter på en pluggbana. Betygen från gymnasiet blev inte tillräckliga, och jag flyttade till Paris och blev au pair för att ha något att göra medan jag funderade på alternativen för att komma in ändå. Jag prövade på att plugga till läkare i Paris, men insåg snart att jag inte ville studera i Frankrike. När utlandsstudier inte motsvarade förväntningarna återstod bara högskoleprovet och PIL, och sagt och gjort. Nu sitter jag här och biter på nanglarna i väntan på antingen ett glädjebesked eller en örfil.
 
Dagen innan antagningsbeskedet kommer så kommer Maike hit till Stockholm på besök. Oj vad kul det ska bli!! Även hon väntar på antagningsbesked, så vi lär ju slå klackarna i taket den 11e och dansa toute la nuit. Eller bara lite utmattade försöka ta in vad beskedet nu kommer att säga. Något kommer vi hitta på för att ta oss över tröskeln till en ny tillvaro med besked på hur framtiden kommer att se ut. O, sköna sommar uppdelad i ovisshet och sedan visshet om framtiden! Ve, om det beskedet visar på en mörkframtid! Med vinden verkar styra seglen mot öppet hav och solsken så långt ögat kan nå. Den riktiga midsommar inträffar den 11e juli i år!
 
Pinglor som ska på Gatsby-fest för les P1 (de som avklarat första tentan på läkarprogrammet)
 

RSS 2.0